Strzelanie a miotki

"Podobno raz do roku nie nabity łuk sam strzela..."

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Awatar użytkownika
!!LURTZ!!
Gobliński jeździec
Posty: 64
Rejestracja: 25 cze 2009, 12:04
Skąd: Częstochowa

.

Post autor: !!LURTZ!! » 17 mar 2011, 20:03

mam pytanie gdy np. chce rzuci oszczepem WoR to ten rzut zadawany jest z jego siłą?? może to brzmi banalnie ale nie wiem :?
Ave Snape

Awatar użytkownika
Gotthark_Thereghal
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 297
Rejestracja: 21 lut 2008, 15:52
Skąd: Orzesze Legion Śląska

Post autor: Gotthark_Thereghal » 17 mar 2011, 20:05

Nie. Miotki są z siła 3
Never say no to Panda!

Awatar użytkownika
Gizol
Nadzorca Trolli
Posty: 622
Rejestracja: 22 lip 2010, 14:26
Skąd: Tarnowskie Góry

Post autor: Gizol » 17 mar 2011, 20:05

Nie, miotka WoRa ma siłe 3 :)
Szagrat pisze:czy berserker walczy bronią oburęczaną
To w takim razie, poproszę jednoręczaną.

Awatar użytkownika
Widelec
Nadzorca Trolli
Posty: 757
Rejestracja: 06 sie 2008, 19:51
Skąd: Racibórz/Wrocław

Post autor: Widelec » 17 mar 2011, 20:05

!!LURTZ!! pisze:mam pytanie gdy np. chce rzuci oszczepem WoR to ten rzut zadawany jest z jego siłą?? może to brzmi banalnie ale nie wiem Confused
Nie, miotka zawsze zadaje obrażenie z siłą 3, nie ważne czy jest to zwykła jednostka czy bohater
[Ja] Ja mam grupę krwi 0Rh+
[Kumpel] Ale AB??

Awatar użytkownika
Kratrian
Bębniarz z głębin
Posty: 188
Rejestracja: 27 paź 2010, 19:38
Skąd: Polska Poznań

Post autor: Kratrian » 17 mar 2011, 20:27

Ale oczywiście bohater może zmieniać rzut punktami Potęgi (czy się mylę?).
0=====[[>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Awatar użytkownika
VRASKû.
Bębniarz z głębin
Posty: 173
Rejestracja: 18 sty 2011, 21:35
Skąd: Warszawa

Post autor: VRASKû. » 17 mar 2011, 20:29

Zmienić rzut??? Jeśli chodzi Ci, że używając potęgi może zmienić Siłe z 3 na 4 to mówię stanowcze NIE

Awatar użytkownika
Wiewiór
Gobliński jeździec
Posty: 91
Rejestracja: 23 cze 2010, 19:31
Skąd: Warszawa

Post autor: Wiewiór » 17 mar 2011, 20:31

VRASKû. pisze:Zmienić rzut??? Jeśli chodzi Ci, że używając potęgi może zmienić Siłe z 3 na 4 to mówię stanowcze NIE
Nie można tak robić nigdzie, Vrasku...
Podbijać siłe potęgą? Kto to takie rzeczy słyszał? :D
A poza tym jest wyraźnie napisane "rzut" a nie "statystyki/siłę".
Czytaj ze zrozumieniem i unikaj spamu.
Kratrian pisze:Ale oczywiście bohater może zmieniać rzut punktami Potęgi (czy się mylę?).
Oczywiście, że się nie mylisz. Można zmieniać rzuty na strzał i ranę potęgą jak wszędzie (inne bronie). ;)
Dla Ciebie szklanka jest w połowie pusta, czy w połowie pełna???

Awatar użytkownika
Radio
Gobliński jeździec
Posty: 98
Rejestracja: 23 lut 2011, 19:47
Skąd: gliwice

Post autor: Radio » 12 mar 2013, 22:10

Dwa pytania
1.Rzut miotka przy szarzy odbywa sie przed nia czyli rzut i wbiega , czy w trakcie ? Patrzac na to ze mozesz po zabiciu jednostki przy rzucie to chyba przed szarza .
2. Czy jezeli wspomaganie od teraz uczetniczy w walce czy w momecie szarzy do jednostki wspomaganej moge oddac rzut do wspomagania czy nie ?
hardrim vs Mahud king + 2 mahudów = poradnik jak zabic Mahud kinga :)

Awatar użytkownika
LibraPL
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 485
Rejestracja: 09 lut 2010, 14:55
Skąd: Dębica

Post autor: LibraPL » 13 mar 2013, 7:47

1. zatrzymujesz sie 1 cal przed ofiarą, miotasz i jeśli zabijesz kontynuujesz ruch. Jeśli nie zabijesz ofiary to musisz ją zaszarżować(sorki za ewentualne orty, pisze z komórki).
2. inteligentne pytanie, niech się sędzia wypowie

Dodano po 5 minutach 25 sekundach:

IMO tak, bo ryzykujemy co najwyżej trafienie wspomaganego
-Skoro strzelanie straciło na znaczeniu i trzeba wystawiać się na środku... to dlaczego strzlające leśniaki nadal zapinają?

-Chyba siebie nawzajem :D

Alwirin
Bębniarz z głębin
Posty: 138
Rejestracja: 10 sty 2009, 11:10
Skąd: KonFederacja Dolnośląska

Post autor: Alwirin » 13 mar 2013, 9:12

Radio pisze: 2. Czy jezeli wspomaganie od teraz uczetniczy w walce czy w momecie szarzy do jednostki wspomaganej moge oddac rzut do wspomagania czy nie ?
Jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie, to odpowiedź brzmi: nie. Rzucasz miotką w tego, w którego szarżujesz, a nie w tego, z kim będziesz po szarży walczył. Tak więc w wspieranie mógłbyś rzucić tylko gdybyś weń szarżował (nic nie stoi na przeszkodzie, byś szarżował na raz w dwóch i w jednego z nich rzucał wtedy miotką).

Awatar użytkownika
Radio
Gobliński jeździec
Posty: 98
Rejestracja: 23 lut 2011, 19:47
Skąd: gliwice

Post autor: Radio » 13 mar 2013, 14:10

Rozumiem . Pytanie ponawiam co jezeli stoimy 1 cal od jednostki np po przegranej walce odsuwamy sie jeden cal . Wgrywamy pierszenstwo . To jezeli jednostka znajduje sie cal odemnie to dalej on biegnie i zatrzymuje sie ? Jest to bardzo wazne poniewaz na nowych zasadach po ruchu trafiamy oczko wyzej . W takim wypadku trafialbym caly czas na tym samym wspolczynniku .
Pozdro
hardrim vs Mahud king + 2 mahudów = poradnik jak zabic Mahud kinga :)

Awatar użytkownika
Najemnik
Bębniarz z głębin
Posty: 158
Rejestracja: 10 sty 2009, 12:38
Skąd: KonFederacja Dolnośląska

Post autor: Najemnik » 13 mar 2013, 14:37

Sędziowie o tym dyskutowali i chyba stanęło na tym, że żeby rzucać bez ujemnego modyfikatora, trzeba być dokładnie cal od celu, gdy się rozpoczyna swój ruch. (nie można być ani bliżej, ani dalej) :smile:

Awatar użytkownika
Radio
Gobliński jeździec
Posty: 98
Rejestracja: 23 lut 2011, 19:47
Skąd: gliwice

Post autor: Radio » 13 mar 2013, 14:38

Ciekawe kto odsuwa fixa po przegranej walce z miarka.... Bez sens
hardrim vs Mahud king + 2 mahudów = poradnik jak zabic Mahud kinga :)

LoneWolf
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 501
Rejestracja: 01 cze 2008, 17:13
Skąd: Kraków

Post autor: LoneWolf » 28 lis 2016, 13:47

Ile razy w fazie ruchu można użyć broni miotanej?

*Slay
Sędzia LO
Posty: 347
Rejestracja: 13 gru 2014, 18:50
Skąd: Kalisz/Wrocław

Post autor: *Slay » 28 lis 2016, 13:51

Standardowo raz :) Szarżujesz na przeciwników, zatrzymujesz się cal przed nimi, miotasz, zabijasz super, nie zabijasz to idziesz w combat ;)
Slay's Studio zaprasza z zamówieniami na malowanie/rzeźbę :)

https://www.facebook.com/slaysstudio

Pozdrawiam
Kamil :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strzelanie”