Wiedźmin 2 Zabójcy królów

Mój procek tego nie pociągnie.

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Jak twoim zdaniem wygląda Wiedźmin 2?

Super! Lepszej przez jakiś czas nie zrobią
60
51%
Bardzo dobra gra
41
35%
Dobra, choć pewnie będą błędy
10
9%
Średnia
1
1%
Wolę Gothic i/lub Metin2
5
4%
 
Liczba głosów: 117

Awatar użytkownika
Gwynbleid
Nadzorca Trolli
Posty: 610
Rejestracja: 12 kwie 2008, 17:26
Skąd: Zręcin/Krosno/podkarpackie/Polska

Post autor: Gwynbleid » 22 lis 2010, 17:48

Twórcy ponoć podali wymagania tejże gry:
http://gry.onet.pl/2235893,,Wymagania_s ... omosc.html
Imo jak na dzisiejsze czasy nie są one duże, żeby pograć na najwyższych trzeba będzie imo jakiegoś dobrego czterordzeniowca i grafę pokroju GTXA 460 8)

Awatar użytkownika
Flatline2
Bębniarz z głębin
Posty: 160
Rejestracja: 25 paź 2009, 19:20
Skąd: Bielsko_Biala

Post autor: Flatline2 » 22 lis 2010, 18:01

"system operacyjny Windows XP / Vista"

Czemu nie napisali że na 7 też odpali, przecież to niemal to samo co vista, tylko mocno usprawniony. Czyżby najnowszy wiedźmin jednak nie współgrał z 7 ?

Awatar użytkownika
Gwynbleid
Nadzorca Trolli
Posty: 610
Rejestracja: 12 kwie 2008, 17:26
Skąd: Zręcin/Krosno/podkarpackie/Polska

Post autor: Gwynbleid » 22 lis 2010, 19:02

Myślę, że to są minimalne wymagania, więc winda minimum vista/xp, na 7 powinno odpalić, przecież jedynka normalnie na 7 chodziła.

Awatar użytkownika
Viruk
Honorowy Redaktor
Posty: 4505
Rejestracja: 19 wrz 2007, 11:02
Skąd: Grodzisk Maz.

Post autor: Viruk » 22 lis 2010, 22:34

To są wymagania które "wyciekły" na steamie. Faktycznie, są zaskakująco niskie ale wydaje mi się że dotyczą tylko sprzętu na którym da się odpalić grę przymaksymalnych cięciach. Do przyzwoitej rozgrywki potrzebny będzie raczej znacznie lepszy sprzęt.
Moja galeria i mój WIP, komentarze mile widziane.

Independent Painters

Awatar użytkownika
Fensir
Plugawy Szaman
Posty: 1179
Rejestracja: 10 mar 2008, 12:53
Skąd: ABW pod domem?

Post autor: Fensir » 22 lis 2010, 22:43

Flatline2 pisze:"system operacyjny Windows XP / Vista"

Czemu nie napisali że na 7 też odpali, przecież to niemal to samo co vista, tylko mocno usprawniony. Czyżby najnowszy wiedźmin jednak nie współgrał z 7 ?
Gdybyś znał Win 7 to byś wiedział, że chodzi on na tym samym silniku to Vista. Generalnie jeżeli coś chodzi na Viście, to na 7 również, dlatego część producentów nie wypisuje obydwu systemów.
Heru pisze:Nie obraź się Ven. Ale grałeś hobbitami? Bo 75 modeli to tylko na LoME i tylko z anglikami.
"Nam jedna szarża - do nieba wzwyż;
i jeden order - nad grobem krzyż"

Awatar użytkownika
drachenfeles
Pomocnik Szamana
Posty: 901
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:18
Skąd: Kraków

Post autor: drachenfeles » 23 lis 2010, 11:35

nawet jakby minimalne były takie (co jest dość prawdopodobne) to do płynnej rozgrywki w przyzwoitych detalach nie trzeba będzie od razu mieć gtx460 (notabene w tej chwili jedna z bardziej opłacalnych kart do nabycia jakby ktoś planował zakup), w grze jest sporo fizyki więc mocny proc na pewno będzie potrzebny
Megatona - Amerykańska jednostka miary demokracji

Awatar użytkownika
Skyman
Płomień z Udunu
Posty: 1867
Rejestracja: 08 lut 2008, 18:36
Skąd: Wrocław

Post autor: Skyman » 23 lis 2010, 11:58

Fizyka, otwarte tereny, tylko 3-4 wczytywania na całą grę.. nie spodziewałbym się wymagań pokroju kalkulatora czy GameBoy'a. Jak na takie osiągnięcia (o których póki co tylko mówią i coś tam pokazują) to i tak jestem im wdzięczny, że nie trzeba kupować kompa za 10 tys.

Kusi edycja kolekcjonerska, oj kusi.. Zwłaszcza popiersie, które pewnie fajnie by się malowało. Choć edycja standardowa też niczego sobie. Najważniejsze, bym dorwał tą gierkę i pograł :D Szkoda, że jeszcze tyle czekania..
Pozdrawiam,
» Sky~

Awatar użytkownika
Gwynbleid
Nadzorca Trolli
Posty: 610
Rejestracja: 12 kwie 2008, 17:26
Skąd: Zręcin/Krosno/podkarpackie/Polska

Post autor: Gwynbleid » 23 lis 2010, 12:42

Edycja standardowa "jedynki" była IMO aż nadto wypasiona i mi do pełni szczęścia napewno wystarczy ;] Wiedźmin to aktualnie najobszerniejsze pudełko z znajdujących się u mnie na półce i pewnie jeszcze długo tytułu nie odda, mimo tego, że to wersja standardowa ;) Wszystkie "making ofy" i muzyki z płyt dołączonych do gry oglądnąłem, co jeszcze mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło :) Oczywiście mówię tutaj o "wersji premierowej" Edycji Rozszerzonej, bo późniejsze wersje są nieco uboższe, przynajmniej w obszerność :D

A co do wymagań, na kompie za 2,5-3 tysiące spokojnie się to cacko odpali :D Można za ta kasę złożyć zestaw z Core i5 i GTXem 460 lub Radeonowym odpowiednikiem, także na takim sprzęcie to będzie IMO aż nadto do takiej gry :) Dobrze by było, gdyby twórcy podzielili lokacje, żeby mimo wszystko były te wczytywania, które znowu jakoś nie przeszkadzają, a dużo odciążą sprzęcik :)

Awatar użytkownika
drachenfeles
Pomocnik Szamana
Posty: 901
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:18
Skąd: Kraków

Post autor: drachenfeles » 23 lis 2010, 14:38

Gwynbleid pisze:A co do wymagań, na kompie za 2,5-3 tysiące spokojnie się to cacko odpali
dokładnie, wystarczy mid-endowy sprzęt do gier i będzie miedźwin 2 chodził jak ta lala, na pełnych detalach, a jak nie całkiem pełnych to bez jakiegoś większego wpływu na jakość obrazu

to nie metro 2033, w którym skopali optymalizację i nie ma jeszcze kompów, które są w stanie to przyzwoicie pociągnąć na maksymalnych detalach (notabene zupełnie jak kiedyś przy doom 3)
Megatona - Amerykańska jednostka miary demokracji

Awatar użytkownika
Saruman z Isengardu
Gobliński jeździec
Posty: 80
Rejestracja: 13 kwie 2009, 17:27
Skąd: Strzałkowo

Post autor: Saruman z Isengardu » 23 lis 2010, 20:43

Ja ogólnie uważam że wiedzmiń to wspaniała gra, a na dodatek 2 dobrze się prezentuje ( Tylko fryz Geralta mi się nie podoba ale ma kite :shock: ) na jego temat slyszałem już opinie krytyków i mówią, że jest badziewny.(ale za to im pewnię płacą) Pożyjemy zobaczymy. Ja osobiście nie mogę doczekać się jego premiery. Zbieram już na edycję kolekcjonerską. :D
Stań po stronie złaaa!!!

Awatar użytkownika
Viruk
Honorowy Redaktor
Posty: 4505
Rejestracja: 19 wrz 2007, 11:02
Skąd: Grodzisk Maz.

Post autor: Viruk » 08 lut 2011, 8:58

http://www.youtube.com/watch?v=vQZh9Lut4A0 ostatni dev diary, miasta prezentują się całkiem, całkiem ;)
Moja galeria i mój WIP, komentarze mile widziane.

Independent Painters

Awatar użytkownika
drachenfeles
Pomocnik Szamana
Posty: 901
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:18
Skąd: Kraków

Post autor: drachenfeles » 09 lut 2011, 14:29

wywiad Tomaszem Gopem plus nowy gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=QVoytJ9s ... r_embedded

istotna kwestia się wyjaśniła, pomimo kompleksowych zmian w mechanice walki miedźwin 2 nie będzie prostym hack 'n slashem, choć na takiego z pozoru wygląda
Megatona - Amerykańska jednostka miary demokracji

Awatar użytkownika
Gwynbleid
Nadzorca Trolli
Posty: 610
Rejestracja: 12 kwie 2008, 17:26
Skąd: Zręcin/Krosno/podkarpackie/Polska

Post autor: Gwynbleid » 09 lut 2011, 15:47

Grafa IMO nie powala. Coś mi się wydaje, że na tym filmiku ustawienia video są na low, bo porównując obraz z tego gameplaya i z innych to niebo a ziemia.

Awatar użytkownika
Grievous
Bębniarz z głębin
Posty: 152
Rejestracja: 14 maja 2010, 17:38
Skąd: Poznań

Post autor: Grievous » 13 kwie 2011, 21:13

Ciekawą edycje kolekcjonerską zrobili. Mam nadzieje, że Polacy z CD Projekt RED nas nie zawiodą. Chwilowo, gram w Wiedźmina część I i jestem dopiero w II Akcie, ale jak skończy chętnie bym sobie pograł w 2.
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.

Awatar użytkownika
drachenfeles
Pomocnik Szamana
Posty: 901
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:18
Skąd: Kraków

Post autor: drachenfeles » 14 kwie 2011, 20:25

Megatona - Amerykańska jednostka miary demokracji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry komputerowe, karcianki, planszówki”