Mumak - jak nim grać?

Od Azoga do Oka.

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, TonyStark, Mnil, Redakcja

Awatar użytkownika
MaximusPinxit
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 214
Rejestracja: 24 kwie 2012, 10:41
Skąd: Gdańsk

Post autor: MaximusPinxit » 08 sty 2013, 21:25

No pewnie, że za mała. Elipsa 18cm x 14cm

Sandjoker
Gobliński jeździec
Posty: 60
Rejestracja: 22 sie 2011, 10:49
Skąd: Białystok

Post autor: Sandjoker » 08 sty 2013, 21:43

dzięki za konkretne wymiary :) tylko teraz mam już zaznaczoną długość i szerokość i nie wiem jak zrobić z tego elipse? od ręki spróbować?

Awatar użytkownika
Mnil
Redaktor
Posty: 1257
Rejestracja: 19 lip 2008, 19:33
Skąd: Poznań

Post autor: Mnil » 08 sty 2013, 21:51

Sorki, to byly cale :D

5.5x7 cala ;D
Jesteś z Poznania? kliknij!

Bazarek u Mnila
Durbug Dashu! Durbug Dashu!!!

Awatar użytkownika
Yar-Chan
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 508
Rejestracja: 25 sty 2008, 16:34
Skąd: Raszyn City/PatoLotRia

Post autor: Yar-Chan » 08 sty 2013, 22:14

Sandjoker pisze:dzięki za konkretne wymiary :) tylko teraz mam już zaznaczoną długość i szerokość i nie wiem jak zrobić z tego elipse? od ręki spróbować?
Spróbuj w jakimś programie graficznym gdzie wpiszesz dane i otrzymasz elipsę. W jakimś AutoCadzie czy gdzie...

Ezreal
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 403
Rejestracja: 11 lip 2009, 20:38
Skąd: Kraków

Post autor: Ezreal » 08 sty 2013, 22:21

Pytanko: Co w sytuacji gdy mamy break'a mumaczkiem i przeciwnik za pomocą Floia wyłączy nam zasadę Fearless ???
Wszystkich Krakowskich graczy serdecznie zapraszam na forum : https://www.facebook.com/groups/hobbits ... rabitewna/

Napisz i zabaw się z nami :)

Awatar użytkownika
Grunthor
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 500
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:36
Skąd: Ursynów/PatoLotRiA

Post autor: Grunthor » 08 sty 2013, 23:23

No cóż ma takie prawo. Jest to zasada specjalna. W takim wypadku trzeba będzie zdać test męstwa na normalnych zasadach.
Ja mam inne pytanie czy możemy wywołać Heroic March kierowcą i w ten sposób uzyskać Mumaka, który pobiegnie 13 cali ? I teraz najważniejsze pytanie czy podczas tego wydłużonego ruchu może deptać wrogów na jego normalnych zasadach ?
Druga ksywa - Kisiell

Grunthor - Rubaszny Olbrzym - żyjący w Cardif

Sandjoker
Gobliński jeździec
Posty: 60
Rejestracja: 22 sie 2011, 10:49
Skąd: Białystok

Post autor: Sandjoker » 08 sty 2013, 23:27

Jak dla mnie wszyscy muszą zdawać po prostu...


,,Modele, które heroicznie maszerują (mam nadzieję, że nie przyjmie się ohydne batlowe „marszować") nie mogą szarżować w tej turze - tak jak przy użyciu bębna"- teraz pytanie czy tratowanie jest liczone jako szarża? według mnie nie, ale nie jestem przekonany w 100%

Ezreal
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 403
Rejestracja: 11 lip 2009, 20:38
Skąd: Kraków

Post autor: Ezreal » 08 sty 2013, 23:33

Narazie dopóki nie wyjdzie żadne uściślenie albo cuś innego mumak może hasać 11" i wszystko tratować (bo to nie jest jako szarża :))) )

A jeszcze ciągnąc to moje pytanie to czy stand fast cheftaina działa na mumaka po wyłączeniu mu zas fearless ??
Wszystkich Krakowskich graczy serdecznie zapraszam na forum : https://www.facebook.com/groups/hobbits ... rabitewna/

Napisz i zabaw się z nami :)

Sandjoker
Gobliński jeździec
Posty: 60
Rejestracja: 22 sie 2011, 10:49
Skąd: Białystok

Post autor: Sandjoker » 08 sty 2013, 23:45

,,by dana jednostka mogła skorzystać z zasady Stand Fast! sojuszniczego bohatera, musi on zdać test Męstwa i wykonać ruch przed jednostką. Zasięg zasady Stand Fast! mierzymy od miejsca zakończenia ruchu bohatera (także gdy bohater zdał test i się nie poruszył). Nie można zdać testu męstwa bohaterem, ruszyć się innymi jednostkami, a następnie poruszyć się bohaterem. Jednostka może poruszyć się przed bohaterem, musi jednak zdać swój test męstwa."

Ezreal
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 403
Rejestracja: 11 lip 2009, 20:38
Skąd: Kraków

Post autor: Ezreal » 09 sty 2013, 9:17

No spoko, tylko cheftain który stoi na górze przy ruchu mumaka nie wykonuje własnego ruchu....
Wszystkich Krakowskich graczy serdecznie zapraszam na forum : https://www.facebook.com/groups/hobbits ... rabitewna/

Napisz i zabaw się z nami :)

Awatar użytkownika
Nigaz
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 251
Rejestracja: 12 mar 2009, 18:59
Skąd: Osiek k.Oświęcimia

Post autor: Nigaz » 09 sty 2013, 10:05

Gram Mumakiem od pewnego czasu więc IMO wyglądałoby to tak:
Mahud, który stoi na widelcu zdaje swoje męstwo i nie rusza się. Męstwo ze stand fast'u zdają wszyscy (słoń i załoga) po czym mumak rusza się. Po ruchu jest w zasięgu 6" od cheftain'a. Dla mnie nie ma żadnego problemu ;)

Awatar użytkownika
Ajas
Redaktor
Posty: 5542
Rejestracja: 25 sty 2008, 20:24
Skąd: Poznań AP

Post autor: Ajas » 09 sty 2013, 10:27

Muszę zepsuć Wam kminę :P o ile mnie pamięć nie myli, to szef mumaka nie sięga SF! do podstawki mumaka ;)

Pozdrawiam, Ajas :D
KedzioR_vo do Offa o cyckach pisze:MaRta radzi, żebyś se cycki w necie pooglądał, bo widać, że nie wiesz, jak wyglądają (:D)
Jesteś z Poznania? kliknij!

Awatar użytkownika
Mnil
Redaktor
Posty: 1257
Rejestracja: 19 lip 2008, 19:33
Skąd: Poznań

Post autor: Mnil » 09 sty 2013, 10:32

na swoim mumaczku mierze i siega 6 cali do podstawki pod trąba ;)
inna sprawa ze jesli bylby to kapitan stajacy na szczyci howdah to ten nie sięga ;)
Jesteś z Poznania? kliknij!

Bazarek u Mnila
Durbug Dashu! Durbug Dashu!!!

Awatar użytkownika
Nigaz
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 251
Rejestracja: 12 mar 2009, 18:59
Skąd: Osiek k.Oświęcimia

Post autor: Nigaz » 09 sty 2013, 10:33

Commander nie, brakuje cala :D Ale Mahud już tak, sprawdzałem ;)

Ezreal
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 403
Rejestracja: 11 lip 2009, 20:38
Skąd: Kraków

Post autor: Ezreal » 09 sty 2013, 11:38

Dobrze Ajas :) To w takim razie powiedz co w sytuacji gdy commander zda sobie pięknie ładnie męstwo za siebie i koleżką z howdah, a mumak ordynarnie spierdzieli ?? Bo mam rozumieć, że jeśli w tym przykładnie mumak nie zda męstwa to ucieka na normalnych zasadach jak każdy model tak? a nie rusza się 8" ??
Wszystkich Krakowskich graczy serdecznie zapraszam na forum : https://www.facebook.com/groups/hobbits ... rabitewna/

Napisz i zabaw się z nami :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Siły Zła”